ons huis welkom Hertog Jan

Om nooit te vergeten.

Hier leefde de vice-voorzitter in die jaren. Het domein van de vice voorzitter is zichtbaar en wellicht ook nog van de zuster uit het Hoge Noorden Wellicht hier nog beter het huis van de zuster, en nog van dhr Barry Hartsuiker Wellicht hier nog beter het huis van de zuster, en nog van dhr Barry Hartsuiker Het blokje huizen. Deze foto is het huisje als je het terrein van de zaak op reed/rijdt
De Muggenlaan. Deze is van de woningen van de Muggenlaan. Heeft hoofd-facilitaire dienst daar nog niet gewoond in het begin? Eind augustus 2009. Eind augustus 2009 naderen we eind van de historie van de van DAM eenheden. Alles plat. Waar is mijn huis??
We zijn uitgewist. Nooit meer herinneringen. Hoe werd ik gevormd. Op naar ons nieuwe bestaan. Snik, snik, snik.    
         


 

Wat een schrik.

Augustus 2009 is een jaar, wat erg emotionele gevoelens bij de leden oproept. En wat denk je dan nog wel van onze ondersteunde collega's van de reunie dit jaar. Ook zij zullen treuren. In september 1981 werd, toenmalig minster van Dam, minister van Volkshuisvesting in het Kabinet-Van Agt II, dat viel in mei 1982. Daarna werd hij weer Tweede Kamerlid. Hij voerde de bouw in van "van Dam-eenheden", die later HAT-eenheden werden genoemd. Het waren compacte woningen voor alleenstaanden- en tweepersoonshuishoudens.
De zuster uit het Hoge Noorden, en ons hoofd faciltaire Dienst en ook nog onze vice-voorzitter, trokken in die tijd in deze huisjes. Na enkele jaren besloten zij elders te gaan wonen, maar in 2009 was het moment dat de huisje aan hun eind zijn gekomen. We laten u dan ook enkele foto's zien, toen deze werden afgebroken. 

Eind 2010 werden zij weer geconfronteerd met een verlies, aan een herinnering.