ons huis welkom Hertog Jan

 

Weerbericht  5 juli t/m 9 juli 2021 (maandag t/m vrijdag)

Wisselvallig, morgen veel wind

Het weer voor de komende dagen ziet er wisselend uit en daarbij stelt de temperatuur zich gematigd op. Morgen staat er langs de kust veel wind met kans op windstoten tot rond 75 km/u.

Vanochtend is het overwegend bewolkt en trekken enkele buien of enige regen over ons land naar het noordoosten. Er waait een zwakke tot matige zuiden- tot zuidwestenwind. De temperatuur is eind van de ochtend opgelopen naar 17 graden.

Vanmiddag zien we veel bewolking met af en toe zon en neemt vanuit het zuiden de kans op plaatselijk een (plens)bui opnieuw toe. De temperatuur stokt bij 21 graden. De zwakke tot matige wind waait uit het zuiden.

Vanavond en vannacht overheerst de bewolking en valt er een enkele regenbui. In Limburg gaat het eind van de nacht regenen. Het koelt niet verder af dan 16 graden. De zuidenwind trekt aan en wordt matig en langs de kust (vrij) krachtig.

Morgen laat de zon zich met regelmaat zien en valt er slechts verspreid een bui. In Limburg regent het in de ochtend eerst nog. De temperatuur varieert van 20 graden langs de kust tot 23 graden in het oosten van het land. Wat opvalt is de wind, die speelt een belangrijke rol! De zuidwestenwind trekt verder aan tot matig of vrij krachtig, windkracht 4 of 5. Langs de kust wordt de wind in de loop van de middag hard, windkracht 7. Er bestaat langs de kust kans op (zware) windstoten tot rond 75 km/u. 

De dagen erna is het licht wisselvallig met zon, bewolking en een enkele bui. In de middag ligt de temperatuur rond het gemiddelde. Het wordt 20 graden langs de kust en 23 graden in het oosten en zuidoosten.  

 

 

Het weer deze midweek.

En hoe het weer deze midweek wordt.