ons huis welkom Hertog Jan

2013 de boeking is gedaan.

De boeking is gedaan op 15 oktober 2012 voor het weekend van 24 mei 2013.  Park Sandur.

Het bungalow nmr. is 183.

Gezien de voorkeursligging  cottage nmr. per online boeking niet kon, moest het telefonisch anders krijgen we zo maar weer iets toegewezen.( nou nee dus!!)

Zeist, 24 mei 2013 - Een depressie schuift vandaag over de Noordzee naar het zuiden en veroorzaakt veel regenbuien. Vanochtend vooral in het westen, vanmiddag meer in het zuidwesten van het land. In het weekend blijft het fris, maar er worden ook enkele droge dagdelen verwacht. Namelijk zaterdagochtend en zondagmiddag en –avond.

Afgelopen nacht is het in de koele lucht behoorlijk afgekoeld. Op normale meethoogte bleef de temperatuur aan de oostgrens met 0,3 graden net boven nul, maar aan de grond heeft het op sommige plaatsen meer dan 2 graden gevroren.

Vanochtend tolt west van Nederland een lagedrukgebied, waardoor vooral de westelijke kustprovincies met veel bewolking te maken hebben en er regenbuien voorkomen. In het oosten is het bijna overal droog en schijnt de zon van tijd tot tijd.

Vanmiddag komen in de zuidwestelijke helft van het land stevige buien voor. Daarbij is ook onweer mogelijk en kan wat korrelhagel vallen. Op andere plaatsen is kans op een lichte bui met tussendoor ook veel zon.

Er staat gedurende de middag een meest matige wind. Aanvankelijk waait de wind uit het zuiden, maar geleidelijk draait de wind naar het oosten. Dit gebeurt het eerst in de noordelijke provincies. De middagtemperatuur wordt rond 12 graden verwacht.

Vanavond wordt het vanuit het noorden vrij snel overal droog en bij een afnemende noordoostenwind is op veel plaatsen de zon nog even te zien. Komende nacht is het droog en neemt de bewolking langzaam wat toe. De minimumtemperatuur komt uit tussen 2 en 5 graden.

Morgen trekt de voorste begrenzing van wat zachtere lucht over het land. De bewolking neemt verder toe, maar in de ochtend blijft het nog droog. Zeker in het zuiden is de zon nog even te zien. ’s Middags gaat het vanuit het noorden regenen en ook hierbij heeft het zuiden de beste papieren en de grootste kans op een droge middag. Het wordt maximaal een graad of 14 bij een stevige noordwestenwind. In de avond is het regenachtig.

Zondag verlaat de neerslag ’s ochtends het zuiden van het land. Wel blijft er een regenstoring langs de oostgrens aanwezig, waardoor het maar de vraag is of het daar droog blijft. De grootste zonkansen zijn voor het westen van het land. De maxima komen opnieuw uit rond 14 graden.

Maandag ziet er in de verwachtingsperiode tot volgend weekend het zonnigst uit. Een uitloper voor hoge druk houdt de neerslag op afstand en zorgt ervoor dat de temperatuur uit kan komen rond 18 graden.

De plannen.

weekend van 24 mei 2013.  Park Sandur.

En hoe het weer dat weekend was.